Helse + teknologi = sant

Noen av dere har kanskje allerede fått med dere at jeg starter på nettstudie ved OsloMet til uken allerede! Jeg har skjønt at fremtidens helsevesen er i mye større grad basert på teknologi enn det er i dag. Derfor var det naturlig for meg å velge nettstudier innenfor dette feltet.

Jeg har alltid vært ei jente med stor interesse for teknologi, jeg kan betraktes som en nørd på alt av “duppedingser” og jeg har alltid vært opptatt av å holde meg oppdatert på den teknologiske fronten.
Jeg kjøpte meg smarttelefon før folk knapt visste hva det var. Jeg har minner om at jeg fikk rare blikk og kommentarer som “det der kommer aldri til å slå an” “det tar jo en halv evighet å skrive ei tekstmelding, det kommer ikke til å overleve”. Det er gøy å se tilbake på nå og min fordel ved å være tidlig ute var jo at jeg fikk god tid til å sette meg ordentlig inn i systemene før hvermansen fikk sine egne smarttelefoner. Jeg sverger til androidtelefon nettopp fordi da står jeg friere i programvaren til å gjøre som jeg vil. Jaja, nok om det. Dere skjønner greia.

Helseteknologi har jeg lest en del om i noen år allerede, men det er ikke før de siste åra jeg fikk ordentlig øya opp for at dette blir en helt ny industri. Lite skjønte jeg da at en pandemi var det som skulle til for å sette fart på digitaliseringen og innovasjonene. For nå er vi helt avhengige av å kunne tilby tjenester uten at pasienten fysisk er tilstede. Informasjonsstrømmen til befolkningen ble så stor at nye teknologiske løsninger måtte på plass. Og det utvikles mange mange flere innovasjoner as we speak.

Pandemien er ikke over med det første, men når den er det vil vi sitte igjen med noen gode tekniske løsninger som bidrar til en bedre hverdag for helsepersonell, brukere, pasienter og pårørende. Det var den boosten vi trengte. Og nå ser det også ut som at vi skal få ordentlig fart på et felles journalsystem også. Det var vel på tide kan man si.

Alt dette vil jeg være med på, jeg ser verdien av å være helsepersonell i bunnen. Skal helsevesenet få de løsningene som er best for seg er det nødvendig at noen med kompetanse innen helse, er med på å bestemme hvilke løsninger man skal ha og hvordan de skal implementeres.

Vi, klinikerne, må tenke nytt i møtet med pasientene våre. Hvordan skal vi kunne levere pasientsikre helsetjenester i fremtiden? Teknologi er en viktig brikke i det store puslespillet.

Til uken starter min vei inn i teknologiens verden, når starter din?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.