Til alle kommende sykepleiere

Denne uken starter flere unge, lovende på sykepleierstudiet. Du er privilegert, du har fått plass på et av de mest populære studiene i år. Du er blant de 7600 som starter på et 3-årig studie med mening. 2020 er sykepleierens år og det har vi fått kjenne på tilgangs. Pandemien er i full blomst og vår kompetanse er viktigere enn noensinne.

Du står foran noen krevende år. År som skal fylles med eksamenslesing og praksis i tillegg til en deltidsjobb eller annet engasjement. Men det er verdt det. Du kommer ut så mye sterkere på andre siden. Du vil tilegne deg mengder med teoretisk kunnskap som du må omsette til praktisk kunnskap. Du skal øve på praktiske prosedyrer på en øvingslab og du vil tidsnok erfare at det kan være store sprik i hvordan man utfører praktiske prosedyrer. Ikke nødvendigvis dårligere utført, men annerledes. Som overalt ellers finnes det mange veier til Rom.

Husk at god sykepleie kan utøves på mange forskjellige måter. De fleste av oss har ikke fått noe «kall», det er en jobb som alle andre jobber. Men du kommer til å utfordre deg selv på mange arenaer. Kommunikasjon og mellommenneskelig samhandling er kanskje de viktigste arenaene. Du og din rolle står sentralt i behandling av mennesker i alle mulige livssituasjoner og faser. Og mulighetene dine er mange.   

For en liten uke siden ble jeg og syv andre sykepleiere kontaktet av Elisabeth Lofthus i lommelegen.no med et ønske om noen gode råd på veien til dere sykepleierstudenter. Jeg er stolt over å kunne bidra med noen råd, lille meg, sammen med flott bukett sykepleiere også jeg ser opp til.
Les saken her!

Det er mange sterke røster i sykepleieryrket, men du må også våge å være tydelig i din yrkesutøvelse! Vis mot, vær modig og tenk; all lærdom er god lærdom.

Jeg ønsker dere lykke til! Gleder meg til å få dere som kolleger i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.