Sykepleierutdanning- yrket med uendelige muligheter

Om ikke så alt for lenge er søknadsfristen for høyere utdanning. Har du et lite ønske om å bli sykepleier? Ikke nøl. Søk. 

Selv hadde jeg overhodet ingen planer om å bli sykepleier. Politi var tingen, the shit. Men jeg ville ha utdanning nå. Ikke om ett år, to år eller tre år. Så sånn ble det. Sykepleier it is. Jeg hadde en stor interesse for førstehjelp, og sykepleie til akutt kritisk syke var et av temaene jeg omfavnet under studietiden. Mange utfordringer, og veldig variert. Akkurat slik jeg vil ha det.

Når jeg startet på utdanningen var jeg faktisk ikke klar over alle mulighetene man har som ferdigutdannet sykepleier. De er uendelige. Du kan bli nesten hva som helst innenfor helsesektoren, med en sykepleierutdanning i bunnen.
Jeg ønsker å liste opp noen av de:

Jordmor
Helsesøster
Akuttsykepleier
Kardiologisk sykepleier
Lungesykepleier
Psykiatrisk sykepleier
Anestesisykepleier
Operasjonssykepleier
Intensivsykepleier
Barnesykepleier
Geriatrisk sykepleier
Kreftsykepleier

Det finnes også mange mastergrader som kan tas som nødvendigvis ikke er spesialutdanning. Her kommer noen:

Helse- og sosialinformatikk
Administrasjon og ledelse
Folkehelsevitenskap
Sykepleievitenskap

Man må ikke glemme at denne yrkesgruppen trengs over alt, og i alle ledd. Fra kommune og sykehus til departementsnivå. Man har faktisk hele verden for sine føtter. 

Del innlegget og bli opplyst! Det er et spennende og veldig givende yrke, med daglige utfordringer. Kjenner du på nå at dette hadde jeg lyst til! Gjør det.

Sykepleieryrket er undervurdert.

Kommer et innlegg om videreutdanningsmuligheter senere. Er det noe dere ønsker at jeg skal skrive om? Kommenter eller send en mail.