Sett pris på sykepleierne!

Bilde hentet fra google.no

 

Jeg vil flagge kampanjen NSF har satt i gang. LIkelønn er tema som er en av NSF sine viktigste saker fremover.

Kort og godt handler kampanjen om at det skal være lik lønn for likt arbeid, og lik lønn for arbeid av lik verdi. Og i forbindelse med kampanjen kjører NSF en annonsekampanje på nett og i sosiale medier.
NSF mener altså at når helsesektoren trenger all den arbeidskraft den kan få, kan man ikke oppfordre jenter til å velge seg bort fra yrket. Derimot er det ønskelig at flere menn også velger denne retningen. Det burde iverksettes tiltak i forhold til lønn, arbeidsvilkår på generell basis og sist men ikke minst deltidsandelen.

Dette er viktige nøkkelfaktorer i «kampen» mot en bedre arbeidshverdag og likelønn. For hvis ikke hverken deltidsandelen eller arbeidsvilkårene blir gjort noe med, da har det ingenting å si for de som skal utdanne seg om lønna er god. Penger er ikke alt.
Det er synd å si, men lønnsforskjellene i Norge følger det kjønnsdelte markedet, og det har det gjort alt for lenge. Verdsettingsdiskriminering er det som står i veien for å kunne løse arbeidskraftutfordringene i helsesektorer, mener NSF. Og jeg er enig.

Personlig er jeg lei å høre fra andre rundt meg at vi klager og syter så fælt om den lønna. Det er ikke bare det, det handler om! Det handler om så innmari mye mer enn det, og det er kraftig provoserende at jeg ikke skal få lov til å klage og syte like mye som alle andre, i andre yrker kan. Det er hårreisende! Noen ganger føler jeg at folk tenker; «du kan jo takke deg selv for at du ble sykepleier.»  Da tenker jeg at da kan du takke deg selv som ble noe helt annet.

Her kan du lese mer om kampanjen.

Sjekk ut klippet under, sangen som får meg til grine av stolthet. Håper du kjenner det i hjerterota du også.

USzTDpZV2JU

Liker du bloggen min, og ønsker å følge den? Lik siden min på facebook!