Gratulerer med dagen, alle sykepleiere!

I dag, 12. Mai, er den internasjonale sykepleierdagen. Så med det vil jeg si gratulerer med dagen alle dere flinke sykepleiere der ute! Denne dagen blir feiret for og rose alle sykepleieres innsats for folkehelsa rundt i landet. Vi bidrar til å gjøre en forskjell, og det fortjener en egen dag. Tidligere feiret man Florence Nightingale og hennes innsats for den moderne sykepleien.


Bildet er hentet fra google.no

Norsk Sykepleieforbund har markert den internasjonale sykepleiedagen i mange år allerede, og i år har de kommet ut med filmen «Robonurse» som handler om når roboter overtok sykehuset.

K7BLnLqWGj4

Denne filmen er i følge NSF en feel good film om jobben sykepleiere gjør, og at sykepleiere aldri kan erstattes av roboter. NSF er absolutt ikke i mot mer bruk av teknologi i helsevesenet, men at sykepleiere er uerstattelige. For sykepleie handler om så mye mer enn medisiner og søvn. Det handler om empati, medmenneskelighet og omsorg også.

Selv føler jeg at filmen også er et stikk til regjeringen, og den stadige effektiviseringen av helsevesenet. Alt skal gå så fort i arbeids hverdagen, mange pasienter man skal ta seg av og generelt liten tid. Den kan tolkes dit hen. Jeg håper den er ment slik.
Nesten daglig kaster jeg i meg maten, setter andres behov foran egne, når jeg er på jobb. Det er forsåvidt en del av jobben, men det er dager jeg føler at jeg løper av meg beina.

Da er det godt å ha Norsk Sykepleierforbund i ryggen, vite at de alltid støtter opp om sykepleierne, og det er godt å ha den internasjonale sykepleierdagen! Det er dagen for å ta i mot ros og for å være takknemlig.

Gratulerer med dagen sykepleiere! Dere er uerstattelige.