Gledelig jul! Det er tid for å spre glede

Lille julaften er på hell, og om bare noen timer er det julaften. For meg har jula alltid handlet om familien og vennene jeg har rundt meg. Men de siste årene har julen handlet om mer enn det. Nå handler den også om pasientene og om sykepleierrollen. 

god-jul

Jeg skal arbeide julaften i år og det skal bli en fantastisk arbeidsdag. Jeg gleder meg til og spre glede rundt til pasientene mine. Noen skal sikkert på permisjon for å feire jul hjemme hos sine, andre kommer seg ikke ut og har pårørende som kommer til seg, i finstasen og med presanger. De aller fleste har et stort ønske om og komme hjem til jul, men det er dessverre ikke alle som klarer det. Da er jeg der, til å spre litt glede og skape en god jul til tross for et dårlig utgangspunkt. Det er den viktigste jobben jeg gjør i morgen.

For noen er det kanskje deres siste jul, og for mange er det sårt. Det skjønner jeg godt. Men hvis jeg kan bidra til å gjøre den siste jula så god som mulig, så har jeg hvertfall oppnådd noe viktig for noen.

I morgen skal jeg dra på jobb med et smil om munnen og skape en fin ramme rundt dagen. Mine egne tradisjoner for jula må vike, de er ikke viktige. Men denne dagen kan være den viktigste av alle, for noen, eller én av mine pasienter. 

God Jul til alle mine lesere!

Og en fin arbeidsdag til alle som arbeider i disse dager. Spre glede rundt dere.


Hvert år må mange små og store kreftpasienter tilbringe julen på sykehus. Ønsker du å bidra til at flere kan komme hjem? Gi en julegave til kreftforeningen, og en stjerne blir hengt opp på et sykehus som en hilsen. Jeg har gitt mitt bidrag! 

  • Hei! Jeg synes det er veldig flott at du arbeider på julaften, jeg har alltid hatt stor respekt for og sett opp til de som jobber på sykehus i julen. For noen år siden lå jeg på sykehuset i flere uker, kom meg ikke ut verken julaften eller nyttår. Men jeg må si det var flott å oppleve sykehuset som pasient i julen. Det kan egentlig ikke beskrives. Og ved å tenke tilbake på det, blir jeg også påminnet om hvor heldig jeg er som er frisk denne julen. Stå på, med bloggen også. Den er kjempefin! Og riktig god jul!

    • Ann Iren Torgersen

      Det har vært en fin arbeidsuke på sykehuset denne julen. Håper du også har hatt en fin julefeiring.
      Tusen takk! Godt nyttår til deg og dine!