Forever Living, C9 og organsvikt. Aloe vera går på helsa løs.

Jeg har tidligere skrevet om kosttilskudd og den økte bruken i dagens samfunn. Nå er det på tide å snakke om Forever Living og salget av diettpakker (C9, F1 og F2) som har eksplodert i løpet av de siste årene.

Jeg kjenner opptil flere som selger for Forever Living og jeg ser ikke noe galt i det. Dette er ikke et angrep på noen.
Jeg ønsker bare å rette søkelyset mot disse diettpakkene som forteller deg at du skal gå ned i vekt og få en sunn og god livsstil ved å drikke aloe vera i mengder.
Jeg er helt enig i at planten aloe vera er bra til utvortes bruk, slik den har blitt brukt i mange år, som krem, salve eller lepomade. Disse produktene har også Forever Living for salg, men jeg må ærlig innrømme at aloe vera i juice-versjon har jeg ingen tro på.

Jeg kom over en video på facebook i går fra svenske Expressen der de hadde tatt med seg skjult kamera på en forelesning fra en Forever Living-samling. Her vises det hvordan foreleseren forklarer til publikum hvordan man skal sno seg unna spørsmålene om C9-dietten er sunn. For spørsmålet dukker jo opp hos de fleste. Han forteller også at denne dietten er ikke sunn, men skal man selge må man smøre på. Jeg ble sjokkert! Se selv hele videoen her. 

Forever Living er et pyramideselskap som har eksistert hvertfall siden 80-tallet. De lever av salg, og mange biter på. FL har lagt merke til, de også, at helse, trening og diett er det nye. Alle vil ha en mirakelkur. Slik oppsto C9. Jeg har kikket litt på innholdet i disse diettpakkene, og de inneholder kun aloe vera-juice, noen piller, pulver og målebånd. Jeg har også googlet C9 og får opp utrolig mange treff der folk har prøvd ut denne dietten.

Til felles for de aller fleste er at de har gått ned i vekt, men etter kort tid gått opp igjen. 
Ikke så utrolig. Alle går ned i vekt av å drikke aloe vera i lange baner og spise piller til frokost, lunsj og middag! 

Noen av de innrømmer også at det ikke har hatt noen effekt annet enn at det har ført til hodepine, nedstemthet, humørsvingninger og svimmelhet. Som sykepleier, høres dette ut som symptomer på feilernæring og dehydrering.

En lege i videoen fraråder folk fra å bruke dette da kroppen faktisk tar skade av det. I verste fall, leversvikt. Da må vi ta til fornuft og tenke oss om en ekstra gang.
Det er synd å si, men noen mirakelkur finnes nok ikke.

Vanlig mat, grønnsaker, fisk, brød, kjøtt, nøtter, melk og frukt er det viktigste vi kan få i oss. Skal du ned i vekt, i moderate mengder. Det var det som gjaldt for hundre år siden, det er faktisk det som gjelder enda for en sunn og god livsstil. Og enda bedre kroppen elsker det!

grønnsaker

Spis dette

forever

Ikke dette

Så please, se videoen, bruk aloe vera til utvortes bruk og drikk vanlig juice og spis vanlig mat. Pulver og piller nytter ikke. 

Pyramideselskapet Forever Living fortjener en smekk de også, men de slipper unna. Dessverre. Sånn er det når man er verdens største pyramideselskap. De slipper unna med løgn og bedrag. 

 

 • Pingback: Forever Living, C9 og organsvikt. Aloe vera går på helsa løs. | Blopp.no()

 • Raymond Raugstad

  Finner mye feil fakta i dette innlegget. Først og fremst er ikke Forever Living et pyramideselskap. Hadde du tatt deg bry til å gjøre research ville du funnet ut av dette. Du skriver at Forever Living lever av salg, men et pyramidespill lever av å rekruttere nye folk hele tiden. Så i grunn motsier du deg selv meget klart her. For det andre består ikke programmet bare av piller og aloe vera, du skal blant annet ha en vanlig middag på 600 kalorier.

  Hadde du hatt noe mer kunnskap om ernæring ville du vist at hodepine og tretthet også kan stamme av at kroppen ikke får i seg raffinert sukker…

  Du skriver også at alle har gått opp i vekt igjen etter C9, hvor har du dette fra? Jeg har ikke gått opp igjen, men selvfølgelig vil man gå opp i vekt dersom man fortsetter i gamle usunne vaner.

  Du fremstiller også som at kunder blir lurt, lurer på hvordan dette er mulig når Forever Living har 90 dagers full retur rett (fornøydgaranti) selv om produktet er oppbrukt.

  Jeg er hvertfall veldig fornøyd kunde av Forever Living, og har drukket juicen i over et år. Jeg har gode lever verdier og er ikke i nærheten av leversvikt.

  • Ann Iren Torgersen

   Hei Raymond!
   Synd at du finner så mye feil i innlegget mitt. Men jeg svarer deg mer enn gjerne.
   Forever Living er et MLM-selskap (multi-level marketing), dette er til forveksling ganske likt et pyramideselskap, MLM er heldigvis forbudt mange steder i verden, men dessverre ikke i Norge, enda. Foretningsmodellen er lik det bare kalles noe annet. Se link https://no.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing
   Forever Living lever av salg OG rekruttering. Er det noe jeg vet så er det at Forever Living rekrutterer hele tiden, jeg har også blitt forsøkt rekruttert opptil flere ganger. Og jeg vet også at Forever Living må ha inntekt! Ergo må de selge også. Uten salg, ingen inntekt, eller moderat. For noe inntekt blir det jo av å rekruttere haugevis av folk som må kjøpe startpakka.
   Jeg skjønner at C9 handler om mer enn piller og aloe vera, men 600 kcal er urovekkende lite.
   Jeg vet ikke om du har lagt merke til at bloggen heter Sykepleier-blogg, ergo jeg er sykepleier, så kunnskap om kosthold og ernæring har jeg. Det er flåsete av deg å si at jeg ikke har det. Jeg vet også at man kan få symptomer som hodepine og tretthet av at kroppen ikke får raffinert sukker, men dette er forbigående. Ergo det vil gi seg etter noen dager. Hvis du ser de symptomene jeg har listet opp i en sammenheng så er dette symptomer på feilernæring og dehydrering. Uten tvil.
   Så med 600 kcal, aloe vera som fungerer litt avførende, samme aktivitetsnivå som tidligere så er det ikke rart at folk blir dårlige. Jeg har ikke skrevet at «alle har gått opp igjen i vekt» etter C9, jeg skrev de fleste. Så flott for deg da at du ikke har det, det unner jeg deg. Men igjen, det at de fleste gjør det er ikke så rart. Det er ingen, eller meget få som klarer å leve på 600 kcal til vanlig. Og det handler ikke om usunne vaner, det handler faktisk om sunne vaner. Man gjør seg ferdig med C9 og starter sitt vanlige liv igjen med kanskje 1200 kcal, det er det dobbelte av hva kroppen har fått de siste ukene, selvfølgelig vil man gå opp i vekt! Uavhengi av hva du spiser.

   Folk må gjøre som de vil, Forever Living eller ei. Jeg mener at kunden blir lurt. Etter å ha lest veilederen for Forever Living-forhandlere ser det ut som at til tross for 90 dagers full returrett, så får forhandleren pengene de skal ha for produktet uansett. Men selv om produktet er oppbrukt? Det vet jeg ikke om jeg tror på, i veilederen står det faktisk at du som forhandler skal ta vare på en bit av varen som identifiserer hva slags vare det er i tillegg til kvittering for i tilfelle stikkprøvekontroll fra Forever Living. Videre står det også at forhandler skal kontakte Forever Living når «kunden har retunert produktet til deg.»

   Men samme det. Så bra at du er fornøyd og ikke har fått leversvikt. Det at noen faktisk har fått leversvikt er grunn god nok til å legge ned hele pyra… MLM-selskapet.

   Takk for meg.

   • Raymond Raugstad

    Igjen er det mye feil og selvmotsigelser i det du skriver. Du uttaler deg om MLM -selskap og sier det er det samme som pyramidespill. Hadde du satt deg inn et dette emnet hadde du vist at det er ikke det samme. Du skriver også at MLM er forbudt i flere land og burde være forbudt i Norge. Her blander du med pyramidespill som faktisk er ulovlig i Norge, jmf lotterilovens § 16.
    Det finnes flere typer arbeidsystem/organiasjonsformer

    1. Pyramidespill:
    Her er eneste måten å tjene penger på ved rekruttering. Man må betale avgift for å starte å produktene som blir solgt innehar ingen verdi. Dette er ulovlig i Norge

    2. Binært system:
    Dette er nokså likt pyramidespill, men her ligger det litt inntekter på å selge produkter, dette konseptet ligger i gråsonen av lovverket.

    3. Unisystem:
    Her beveger vi oss enda litt lengre bort fra pyramidespillet, men det er fortsatt de på toppen som tjener mest.

    4. Vanlig arbeidsplass:
    Her er eier/aksjonærer på toppen, etter det kommer daglig leder, så har du mellomledere og så kommer arbeiderne på bunn. Dette er slik vi kjennetegner en tradisjonell arbeidsplass. Her tjener alltid de på toppen mest.

    5. Breakaway system:
    Her tjener du ingenting på å rekruttere personer, kun på salg av produkter. Pyramiden er heller ikke låst, slik at du kan tjene mer penger enn den som sponset deg inn dersom du gjør en større innsats og selger mer produkter.

    Gjerne sett deg mer inn i dette før du skal skolere andre i noe du tydeligvis ikke har kontroll på.

    Din påstand om at kunder blir lurt og at du ikke tror på fornøydhetsgarantien blir flåsete av deg å si. Du har tydeligvis ikke levert et produkt i retur… Jeg har erfart at dette virker.

    Kan du dokumentere din påstand at noen faktisk har fått leversvikt av å drikke aloe vera?
    Ikke henvis til artikkelen i tabloidavisen ekspressen, her ble det bare registrert endrede verdier, ikke leversvikt, og dette av en barnelege.

    Både min fastlege og overlege v/ortopedisk avdeling er positiv til at jeg drikker aloe vera. Nå er ikke jeg ekspert innen helsefagarbeider, men har en følelse av at doktor og spesialister har mer kompetanse enn sykepleiere?

 • Sally Stranden

  Enig med Raymond. Her var det mye usannheter og det er tydelig at du bare synser og tror diverse og ikke egentlig vet så mye verken om Forever Living eller om Aloe Vera. Aloe Vera er spist/drukket i de landene hvor det vokser naturlig i 1000 vis av år. Selv i Bibelen er det funnet skrifter som omhandler det å spise Aloe Vera for en god helse. Du vil alltid finne mye feil på nettet, cluet er å sette seg litt inn i ting og ikke tro på det første og beste som dukker opp når du googler. Jeg gar drukket Aloe Vera i 2 år og kommer aldri til å slutte pga en rekke helsegevinster. Ja jeg er forhandler for Forever Living og grunnen til at jeg ble det er at jeg satt meg inn i det på forhånd og ble veldig positivt overrasket over både selskapet og produktene. Aldri angret siden ☺️

 • lektorine

  Ingen tvil om at alie vera juice ikke bare er unødvendig, men igså skadelig, men å kalle et lovlig mlmselskap for pyramide, er fullstendig bom. Pyramide er noe helt annet. Da selger man noe som ikke har noen verdi for mange ganger det det koster og ber folk om å gjøre det samme. Da er det de nederste i pyramiden som taper, de som ikke greier å selge noe som er verdiløst. Når vi snakker om salg av produkter til markedsverdi, så er det lovlig, og IKKE pyramide selv om et selskap skulle ha enkelte tvilsomme produkter slik FLP har, men de har også noen bra.

 • Maria U

  Flott at du har skrevet dette! Treffer spikeren på hodet. Ligger en film på Netflix om Herbalife, som er basically det samme – verdt å se!