Den nasjonale hudsjekkdagen. Sjekk dine føflekker!

I dag, 6. Mai er det den nasjonale hudsjekkdagen. Dette er for at befolkningen skal ha et økt fokus på føflekkreft og en regelmessig sjekk av føflekker kan bidra til færre tilfeller av føflekkreft.

Det nærmer seg sommer og derfor er det viktig at vi er flinke til å passe på huden vår fremover. Forekomsten av føflekkreft har økt drastisk de siste femti årene blant menn og kvinner i Norge og internasjonalt. Men forekomsten i Norge er blant de høyeste i verden! Bare i 2013 ble 1719 nordmenn diagnostisert med føflekkreft. (Kreftregisteret.)

Men tidlig diagnose av hudkreft redder liv, derfor er denne dagen innført som et tiltak for at nordmenn flest skal bli flinkere til å undersøke huden sin.
I år har det vært stor pågang for å bestille time til i dag, 4000 bestilte time i løpet av noen få dager, og alle konsultasjonene ble revet bort i løpet av kort tid. Dette viser at vi har et økt fokus på kropp og helse nå, men vi kan bli enda bedre.

Føler du at du skulle sjekket huden din? Bestill en legetime og få det gjort nå. Det er fort gjort, og tar liten tid. Tid man skal avsette til helsa si.

Føflekker eller andre hudforandringer skal tas på alvor, ikke tenk at det ikke skjer deg. Det kan skje hvem som helst.

Har du føflekker som ser litt annerledes ut? Som har vokst i størrelse eller har blitt mer ujevn. Spander på deg de kronene det koster for å få de sjekket. Det kan redde liv.

Her kan du se en oversikt over faresignaler du må se etter.
Og her kan du lese mer om den nasjonale hudsjekkdagen og om hudkreft generelt.